alla kategorier

Branschnyheter

Du är här : Hem> Nyheter > Branschnyheter

10 saker som säger dig att du behöver en ny tapet

Tid: 2022-10-18 Träffar: 35

9491白底织纹

De är randiga, färgglada, geometriska, förenklade, dekorativa, dekorativa, glamorösa, blommiga och mycket mer. Men oavsett hur original och fantastisk din tapet är, kommer även den till synes stiligaste, favoritväggdekorationen att förlora sin lyster någon gång. Precis som allt annat som en gång var på modet har tapeter också ett slags "användningsdatum". Även det mesta vacker tapet kommer bli lite tråkigt efter ett tag. Tidsanda och trender är ständigt i förändring. Människor behöver förändring och variation. Hur lång tid det tar för förändringsbehovet att inträda, och hur starkt detta behov är, beror väldigt mycket på typen av person: Även om vissa människor vill ha något fräscht och nytt ganska ofta, kan det för andra ta ett decennium innan behovet för någon ny inredning smyger sig på dem. Vilken tapettyp är du?

 

Typ 1 – Trendsetter – Trendhunter

Du vill alltid ligga steget före mängden och du vet redan idag vad som kommer att vara på modet imorgon. Alltid uppdaterad, intresserad av de senaste trenderna och utvecklingen. Du kanske arbetar inom den kreativa eller konsultbranschen – som designer, inredningsdesigner eller stilkonsult. Ditt yrkesliv och privatliv kan vara nära sammanlänkade och svårt att separera. Det är därför du uppskattar en modern, distinkt stil i din arbetsmiljö lika mycket som du gör hemma. Vi finns precis vid din sida och kan förse dig med de senaste skapelserna! Varför inte hitta inspiration i vår butik?

 

Typ 2 – Äventyraren

Till denna grupp hör ägare av en mängd olika butiker, kaféer, frisörsalonger eller klubbar vars affärslokaler besöks av allmänheten. De är vanligtvis väldigt angelägna om att visuellt kommunicera sin profil och livsstil – vare sig det är i det dagliga offentliga livet eller under nattliga besök på hippa festlokaler. Deras motto? Branding är SÅ igår - variation är NU! Skapa en diskussionspunkt genom att anamma förändring, snarare än att hålla fast vid status quo. Dina kunder kommer att uppskatta det, inte minst för att det kommer att ge dem inspiration till sitt eget liv. Våga testa något nytt, igen och igen! Över stilar och mode.

Typ 3 – Älskaren

Vintage tapeter fans hyllar ofta sin föredragna stil i alla dekorativa eller kreativa områden i sin närmiljö och dagliga liv – inom mode, vardagsföremål eller inredning. Fascinationen för en specifik era, uttrycket för en viss livsstil eller kanske bara en nostalgisk känsla för svunna tider kommer att sporra dessa sökare att hitta klassiska eller traditionella varianter och mönster snarare än att följa de senaste trenderna. De är ofta experter inom sitt område och förlitar sig på mycket bakgrundskunskap. Slutsats: Inte en frekvent tapetbytare, men när det händer kommer det att vara inom samma stilepok. 

Typ 4 – The Waverer

Ja-sägare som snart blir lamslagna av tvivel angående sitt val och alltid kan komma med resonemang för alternativ: "Om jag bara hade valt det andra mönstret - det skulle se så mycket bättre ut med gardinerna!" Det är lite som att alltid eftertrakta andra tippares mat på en restaurang. Diagnos: fel beslut. Vi har alla varit där. Vårt tips: Prova innan du köper (eller snarare: få råd först)! Rådfråga en expert som antingen kommer att närma sig situationen via uteslutningsprincipen - kasta ut allt som inte behövs - eller hitta det perfekta valet genom målinriktad analys. Ibland vet andra verkligen bättre vad som passar och fungerar för oss än vi. I slutändan är det en fråga om förtroende. Nåväl, du har hittat den perfekta platsen! Vi är professionella stilkonsulter!

 

Typ 5 – Procrastinatorn

Tapetsering och hemförbättringsprojekt är inte precis där med sina favoritsaker att göra. Trender betyder ingenting för dem. Generellt sett visar de inte särskilt stort intresse för att försköna och förbättra sina egna fyra väggar. Även efter att allt annat har gjorts kommer de att hitta en ursäkt för att inte ta sig an projektet. Vi kan hjälpa dig – med råd om rätt val, och även hur du hänger upp dina tapeter! Ta bara tid på dig och låt former, färger och ytor ta dig på en berusande resa! Den nödvändiga motivationen kommer säkert att följa!


Men oavsett om du kan befinna dig i någon av de ovan nämnda typerna eller inte: här är en checklista med tecken som tyder på att du är redo för en ny tapet.


1. Du vill inte tillbringa någon tid i ett rum med en specifik tapet.

2. Du tänder aldrig ljuset i rummet.

3. Du har flyttat TV:n så att du inte behöver titta på mönstret i bakgrunden.

4. Du sätter upp allt större mängder hyllor för att dölja tapeten.

5. Du spenderar hellre tid hemma hos dina vänner än i ditt eget hem.

6. Du känner plötsligt ett behov av att besöka din svärmor oftare.

7. Senast du renoverade var din dotter inte född. Hon har precis presenterat dig för sin första pojkvän.

8. Besökare kommenterar alltid din förkärlek för antik inredning.

9. Din katt vägrar att vässa klorna på din tapet.

10. Du bryr dig inte om dina barn målar över hela väggarna.