alla kategorier

Branschnyheter

Du är här : Hem> Nyheter > Branschnyheter

Hur man uppnår en industriell inredningsdesign

Tid: 2022-10-19 Träffar: 8

1

Den industriella inredningsstilen är ett populärt val för dem inom det kreativa området. Denna designstil går tillbaka till en tid då produkter tillverkades för hand och med omsorg. Den färdiga produkten var något att beundra och omhulda. Denna känsla återspeglas i det sätt som industriella inredningsdesigners närmar sig sitt arbete.


Oavsett om du vill lägga till en mer urban kant till ditt hem eller helt enkelt vill skapa en mer industriell känsla i ditt kontor, finns det några viktiga designelement som du måste införliva. Från exponerade tegelväggar till exponerade tak och metalldetaljer, här är hur du uppnår en industriell inredningslook.


1. Exponerade tegelväggar
En av de mest populära funktionerna i en industriell stil interiör är exponerade tegelväggar. Detta kan uppnås genom att ta bort befintliga gipsväggar för att avslöja tegelstenen under eller genom att lägga till tegelpaneler i falska tegel. Om du vill ha en mer autentisk look, välj den äkta varan. Annars kan falska paneler ge samma visuella estetik. Hur som helst, exponerade tegelväggar är ett bra sätt att lägga till textur och karaktär till vilket utrymme som helst.

2

2. Exponerade tak
Ett annat populärt element i industriutrymmen är synliga tak. Detta kan åstadkommas genom att ta bort falltak eller genom att helt enkelt lämna balkar och kanaler exponerade. Detta skapar en mer öppen och luftig känsla i utrymmet och bidrar även till att framhäva rummets höjd. Exponerade tak är också bra för att dölja fula ledningar och VVS som annars skulle synas.

3 

3. Metalldetaljer
Ett annat sätt att lägga till en industriell känsla till alla utrymmen är genom att införliva metalldetaljer. Detta kan göras genom att använda metallarmaturer, VVS-armaturer, möbler och till och med väggkonst. Rostfritt stål är ett populärt val för denna stil eftersom det har ett modernt utseende och känsla. Men andra metaller som koppar och mässing kan också användas för att skapa en industriell estetik. Se bara till att inte gå överbord med metaller eftersom för mycket kan se rörigt och upptaget ut.

4

4. Betonggolv
Betonggolv är ett annat vanligt inslag i industriutrymmen tack vare deras hållbara och lättskötta karaktär. De är också allmänt tillgängliga vilket gör dem till ett mer budgetvänligt alternativ än andra golvalternativ som lövträ eller kakel. För att ge betonggolv ett mer färdigt utseende kan de betsas eller målas i en mängd olika färger. Detta är också ett bra sätt att lägga till lite personlighet till utrymmet utan att gå överbord med att dekorera.

5

5. Enkel inredning
När det kommer till att inreda ett industriutrymme är mindre definitivt mer. Håll dig till enkla möbler som har rena linjer och undvik allt som är för kinkigt eller utsmyckat. Detta hjälper till att hålla utrymmet öppet och luftigt samtidigt som det ger alla nödvändiga funktioner i ett väldesignat rum. Välj möbler gjorda av naturliga material som trä eller läder eftersom de kommer att komplettera de andra råvarorna som används i utrymmet som betong och metall. Och glöm inte förvaring! Att lägga till förvaringsmöjligheter som hyllor eller skåp hjälper till att hålla utrymmet organiserat och stilrent.

6